Breakfast wall and the kissing stone

Fjerde dagen opp mot Kilimanjaro var klar for å begynne. Jeg hadde fått en ordentlig god natt, og var i topp form da jeg våknet. Pappa og resten av gjengen hadde sovet dårlig - kanskje 2-3 timer. I tillegg var det noen som absolutt ikke hadde fått varmen i seg. Det å fryse seg gjennom en hel natt er jo forferdelig.. I dag var det klart for Breakfast Wall, the kissing stone, nye 13 km og enda en ny camp; Barafu Camp på 4600 meter. Han ene fra Bodø hadde i løpet av natten fått en fryktelig hoste, tung i pusten og virkelig slapp. Likevel hadde alle bestemt seg for å ta turen opp Breakfast Wall, mot Barafu Camp.

Utedoen vår som vi hadde med oss, var plassert inne i et telt. Vi hadde bestilt et eget do, som vi betalte 100 dollar for. Veldig kjekt å ha i stedet for de toalettene som var plassert rundt omkring opp gjennom fjellet. Selv om man ble vant til helt nye deimensjoner av skitt, kunne jeg aldri ha blitt vant til de utedoene. Fy de var ekkle!

Selve Breakfast Wall har jeg markert i rødt. Hele fjellsiden var klatring! Ren klatring, mer jeg sier ikke i tilfellet det er noen andre av dere lesere som skal oppleve samme turen. Noen overraskelser må man jo ha å glede seg til ;)Her ser vi ned til campen vi hadde sovet på.

The topp of Kilimanjaro!

Som dere ser har bærerne mye å balansere på nakken og hodet. Det sies dessverre at flere liv går tapt opp gjennom denne veggen årlig. Bærerne har så mye å balansere, noe som gjør at de fort kan komme i ubalanse opp gjennom denne veggen, Breakfast wall. Det er mye klatring, og noen steder ganske bratt ned..To av våre fantastiske guider, Victor og Brisen.Vi kom fram til Barafu Camp i fire-fem tiden. Det gikk sakte etter lunsj, siden mange nå begynte å tappe seg for energi da matlysten var nokså svekket. Middagen ble servert i seks tiden, etterfulgt av bursdagssang da to av våre Bodøværinger hadde bursdag. Av guidene fikk vi Coca-Cola, som vi drakk før vi krøp til sengs. Vi hadde fått beskjed om at vi skulle stå opp klokken 22.30, for så å begynne å gå klokken 23.30. Det var mange som lurte på om de skulle gidde å prøve seg i det hele tatt.

Inne i teltet la jeg og pappa fram klær vi skulle ta på oss. Jeg hadde lagt fram 3 stilongser, 1 fleecebukse og 1 boblebukse. Til overkroppen 3 ulltrøyer, 1 ullgenser, 1 fleecejakke og 1 boblejakke. I tillegg til buff, tykk "oluf-lue", tykke votter, gamasjer og tykke sokker. Jeg la meg i soveposen med en klump i magen. Vi skulle klatre oss opp 1385 meter i løpet av natten, og mye kunne skje. Jeg var livredd og spent på samme tid.. Heldigvis klarte jeg å få sovne i åttetiden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg: Jeg er ei 25 år gammel bodøjente, som for tiden bor i Bergen hvor jeg studerer økonomi på Norges handels- høyskole. Jeg blogger om livet mitt her, mote og andre ting som engasjerer min hverdag. Velkommen!

bloglovin
bloglovin
Moteblogger
Norske blogger
Instagram
hits